Meghibásodott a klímaberendezés a Honvédkórházban, leálltak a műtők

egészség

Nem üzemelnek a műtők a Honvédkórház II-es telephelyén, miután tönkrement a klímaberendezés. A kórház közölte, a műtéteket áthelyezték, a klíma javítása pedig folyamatban van.

A kánikula kellős közepén hibásodott meg a műtőblokk klímarendszere az Észak-pesti Centrumkórház–Honvédkórház II-es telephelyén – tudta meg a Magyar Hang.

A kórház közölte, az operációkat elhalasztották, ugyanis klíma nélkül nem biztosítható a megfelelő minőségű levegó, a hőmérséklet és a páratartalom a műtőben.

A műtők leállása többek között a sebészetet, a gasztroenterológiát, a belgyógyászatot, a szülészetet, az intenzív és koraszülött-intenzívosztályokat is érinti. 

A Magyar Hang megkeresésére a kórház úgy nyilatkozott:

A II-es telephelyen a műtőblokk klímaberendezése váratlanul elromlott, amelynek javítása folyamatban van, várhatóan hétfőn már üzemképes lesz. A fellépő hiba következtében az elektív (tervezett) műtéteket kellett áttervezni az I-es, illetve II-es telephelyen megosztva, az akut eseteket más műtőkbe áthelyezve végezték a szakemberek. Emiatt nem kellett bezárni osztályt. – írták.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük