Operatív törzs jelentése: Nem indokolt a kijárási tilalom elrendelése

egészség koronavírus média

Hatósági árkorlátozásra se tesznek javaslatot. Nincs fertőzési gócpont, országszerte felbukkant a vírus. 3945-en vannak hatósági házi karanténban.

49 koronavírusos beteget ápolunk a Szent László Kórházban, közülük 7-es szorulnak intenzív kezelésre – mondta Szlávik János. A Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint az intenzív osztályos betegek átlag életkora 66 év, a halottaké 69.

Már 3945 ember van hatósági házi karanténban, őket 19 ezernél többször ellenőrizték a rendőrök, 84 esetben pedig szabálysértési feljelentésre is sor került.

Mohács nem gócpont, jelentette ki Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon jelenleg nincsenek gócpontok, igazolt fertőzött betegekről országszerte van tudomásuk, azaz a vírus mindenhol jelen van.

A szegedi rektor fertőzöttsége miatt már 120 kontaktszemélynél kellett koronavírus-vizsgálatot végezni. Erről itt írt az Újpesti Hírmondó.

Nem a fertőzöttek száma, hanem a bekövetkezett fertőzések területi elosztása befolyásolja azt, hogy elrendelik-e a kijárási tilalmat.

Inkább az erkélyen szellőztessék a kisbabákat Ne vigyék utcára, inkább az erkélyen, vagy nyitott ablaknál „szellőztessék” a kisbabákat a szüleik, javasolta az országos tisztifőorvos kérdésre válaszolva. Müller Cecília megismételte, noha a nemzetközi adatokból úgy tűnik, az idősekre a legveszélyesebb a koronavírus, egyelőre nem rendelkezünk adatokkal arról, hogy gyermekekre milyen hatással lehet. Éppen ezért Müller óvatosságra int minden korcsoportot.

Az operatív törzs nem tesz javaslatot hatósági árkorlátozásra, mert ez nem feladatuk.

A sajtótájékoztatóról készül videót az alábbi linken nézhetik meg:
https://loopr.indavideo.hu/create/ac4a636287

Forrás: Újpesti Hírmondó, Index
Fortó: Újpesti Hírmondó, Instagram

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük