Etikai eljárást indítanak a szegedi egyetem koronavírusos rektora ellen

egészség koronavírus közélet Újpest

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül –  írja oldalán a Magyar Orvosi Kamara (MOK). 

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, Dr. Rovó László az az egyetemi vezető, aki Dél-Tirolban volt üdülni, de hazaérkezése után házi karantén helyett bement dolgozni. Ráadásul rektori posztja mellett a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, ahol vírushordozóként nemcsak járt, hanem operált is.

Az esetről az RTL híradója nyomán szombaton az Index is beszámolt, ám akkor még csak annyi derült ki róla, hogy a csatorna megkeresésére az illető azonnal bontotta a vonalat. Dr. Rovó László hivatalos közleményben reagált az ügyre, melyben azt írta, valóban megfertőződött a koronavírussal, de azt tagadja, hogy felelőtlenül járt volna el, állítása szerint nem fertőzött meg senkit, amint észlelte magán a tüneteket, azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, és családjával jelenleg is karanténban van.

Az Operatív törzs tagjai nem válaszoltak az Index idevágó, Rovó felelősségrevonását, és az ügy következményeit érintő kérdéseire.

Ezzel szemben az orvosi kamara úgy látja, hogy súlyos etikai vétségek sorát követte el az orvos. 

A Magyar Orvosi Kamara országos elnöksége szükségesnek és indokoltnak tartja az etikai eljárás elindítását

– áll a MOK honlapján. 

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük