Erős állami egészségügyet ígér a DK

egészség politika

Erős állami egészségügyet ígér kormányra kerülése esetén a Demokratikus Koalíció (DK) – erről a párt parlamenti képviselője beszélt hétfői, online sajtótájékoztatóján.

Komáromi Zoltán az Országos Kórházi Főigazgatóság adataira hivatkozva azt mondta, hogy a több, mint két hónapja műtétre váró betegek száma megközelíti a 26 ezret. A kormány által „kivéreztetett” állami kórházakban egy sérvműtétre akár öt hónapot, egy csípőízületi protézisműtétre egy, míg egy szaruhártya műtétre közel másfél évet kell várni – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök „szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, szándékosan növeli a műtéti várólistákat, hogy a drága magánkórházakba terelje a magyarokat”, a milliárdos egészségügyi magánbefektetők ugyanis a magyar betegekből akarnak meggazdagodni – ismertette a DK álláspontját Komáromi Zoltán. A képviselő úgy fogalmazott, hogy eközben az állami kórházak egyre hosszabb műtéti várólistái már az emberek egészségét, sőt az életét fenyegetik.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük