Ez az alkohol valójában javítja a memóriát egy friss tanulmány szerint

bulvár

De pontosan a megfelelő mennyiséget kell meginni belőle.

Kiderült, hogy napi egy korsó sör jótékony hatással van az agyra, sőt a rendszeresen ivóknak jobb a memóriájuk, mint a leszokóknak – írja a The Sun. A brit napilap által szemlézett tanulmányban 1652 embert vizsgáltak, akiket alkoholfogyasztási szokásaikról kérdeztek, majd teszteket töltettek ki velük, amikben a gondolkodási sebességüket és a rövid távú memóriájukat vizsgálták.

Selene Cansino professzor, a kutatás vezetője elmondta: „A sörivók pontosabb és gyorsabb válaszokat mutattak a verbális és térbeli munkamemóriában, mint a nem ivók, a borivók és a szeszesital-ivók”.

Hozzátette: arra számított, hogy a borivók teljesítenek majd a legjobban.

A megfelelő mennyiségű ital fogyasztása szintén kulcsfontosságú volt, a túl sok vagy túl kevés ugyanis éppen ellenkezőleg hatott, vagyis rontotta a teljesítményt – derült ki a Mexikói Egyetem tanulmányából.

A Current Psychology című folyóiratban Cansino professzor megjegyezte: „A férfiak és a nők esetében a munkamemória javításához szükséges optimális alkoholmennyiség heti 100 gramm volt, ami napi egy italnak felel meg.”

Ez a szám körülbelül napi két egység alkoholnak – vagy egy korsó 3,6 százalékos sörnek – felel meg. Hozzátették, az NHS (National Health Service, brit országos egészségügyi szolgálat – a szerk.) ajánlása szerint azonban nem szabad rendszeresen 14 egységnél, azaz heti hat italnál többet inni.

Cansino professzor hangsúlyozta: csak a mérsékelt alkoholfogyasztásnak vannak előnyei.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük