Karácsony Gergely főpolgármester jelölt

Négy helyettese is lehet Karácsonynak

Budapest politika

Több, egymástól független forrás is megerősítette a 168 Óra Online-nak, hogy Karácsony Gergelynek megvan az összes jelöltje az alpolgármesteri helyekre és a főjegyzői posztra. Az alpolgármesteri posztok várományosait a jövő keddi első fővárosi közgyűlésen terjeszti elő a főpolgármester, akik közül megerősítést nyert, hogy

  • Tüttő Kata (MSZP),
  • Gy. Németh Erzsébet (DK),
  • Dorosz Dávid (Párbeszéd)

biztosan a javasolt személyek között lesz. Még egy főpolgármesteri poszt biztosan kiadó, akinek feladata a városi hivatali rendszer és az okosváros-fejlesztések koordinálása lesz, de személyéről portálunk nem kapott megerősített információt. Korábban Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) neve merült fel egyik lehetséges alpolgármesterként. Jó eséllyel őt jelölheti Karácsony Gergely, ugyanis a Momentum politikusa a főpolgármesteri előválasztási kampányban is az emberbarát, szolgáltató központú városházák megvalósítását emelte a programjába. Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja megkeresésünkre szűkszavúan annyit mondott, hogy ki kell várni a főpolgármester előterjesztését, de nem cáfolta Kerpel-Fronius jelölését.

Budapest főjegyzőjéről szóló találgatások is véget érhetnek. A tisztségre forrásaink szerint a Karácsony Gergely az  eddig mellete dolgozó zuglói jegyzőt, Papp Imrét jelöli.

Forrás: 168óra; kép: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük