Metrógaléria nyílik az M2-es metró vonalán

Budapest kultúra

1873-ban Pest, Buda és Óbuda egyesítésével született meg Budapest. A Budapest 150 keretében megnyíló kiállítás közlekedéstörténeti szempontból tekint rá a 150 évvel ezelőtti eseményre.

Milyen hatással volt a közösségi közlekedés fejlődése az egységes Budapest európai nagyvárossá emelkedésére? Hogyan alakította a városfejlődés a  közösségi közlekedést?

150 évvel ezelőtt, 1873-ban három városrész: Pest, Buda és Óbuda egyesítésével született meg Budapest, az ország „szíve”, központja, fővárosa. Az évforduló alkalmából készült kiállítás közlekedéstörténeti szempontból tekint rá a másfél évszázaddal ezelőtti eseményre. A kiállítás a korszak jellemző közlekedési eszközei mellett a főbb közlekedési csomópontokat, illetve a közlekedés fejlődésében szerepet vállaló szakembereket mutatja be.

Legyen részese a budapesti közlekedés történetének! A kiállítást április 17-től május 15-ig tekintheti meg az M2-es metró vonalán – olvasható az esemény weboldalán.

A héten az Újpesti Hírmondó is beszámolt róla, hogy Metrófesztivál is lesz hamarosan, erről bővebben pedig itt olvashat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük