Lezárások lesznek a Pride ideje alatt Budapesten

Budapest Közlekedés

Közlekedési változásokra kell készülni szombaton várhatóan 15 és 17 óra között a Budapest Pride idején – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A közlemény szerint a felvonulás a Városligeti Vajdahunyad várától indul várhatóan 15 órától a Hősök tere-Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Király utca-Lövölde tér-Felsőerdősor utca-Kodály körönd-Andrássy út-Hősök tere útvonalon, majd 17 óra körül eléri a Városligetet. 

A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől, a közösségi közlekedési járatok módosítva közlekednek – hívták fel a figyelmet.

Lezárják várhatóan 13 órától 20 óráig a Kós Károly sétányt, valamint várhatóan 14 órától 17 óráig a Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Király utca-Lövölde tér-Felsőerdősor utca-Andrássy út-Hősök tere-Kós Károly sétány útvonalat rendezvény miatt.

Kifejtették, hogy szombaton 15 órától 17 óráig a 20E autóbusz nem érinti a Hősök tere és a Vágány utca-Róbert Károly körút megállókat, a Dvorák sétány-Zichy Mihály út-Erzsébet királyné útja-Hungária körút-Reitter Ferenc utca útvonalon közlekedik. A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as buszok nem érintik a Damjanich utca-Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere megállókat, a Dvorák sétány-Zichy Mihály út-Hermina út-Állatkerti körút-Gundel Károly út-Dózsa György út útvonalon közlekednek. A 105-ös és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utcában járnak, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hősök tere közötti megállók helyett a 72-es trolibusz Szent István Bazilika és Honvédkórház (Hősök tere) közötti megállóiban állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon jár, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere közötti megállókat, a 72-es trolibusz a Vakok Intézete és a Gundel Károly út (Hősök tere) közötti megállóiban áll meg. A 73-as trolibusz a zárás idején nem közlekedik. A 76-os trolibusz az Andrássy út és a Király utca zárása idején várhatóan a Jászai Mari tér és a Podmaniczky utca-Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút között közlekedik. A 78-as trolibusz rövidített útvonalon a Keleti pályaudvar (Garay utca) és a Damjanich utca között közlekedik. A 70-es trolibusz a lezárások miatt az Erzsébet királyné, aluljáró és a Károly körút között közlekedik – sorolták a közleményben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük