Lázár János „maxi-Dubaj”-t építene Budapest közepére

Budapest

Megszólalt Lázár János, építési és közlekedési miniszter a rákosrendezői ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban. Mint a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az országnak szüksége van egy világszínvonalú fővárosra, ennek érdekében az Andrássy út folytatásaképp létrejönne az új milleniumi városközpont a rákosrendzői vasútállomás helyére.

A terület 130 hektár a XIII. és XIV. kerület határán, ami egy illegális hulladéklerakó jelenleg. Szennyezett a talaj, a terület jelenleg. A kormánynak azt javasoltam, hogy tárjuk fel a területet és ajánljuk fel a főváros fejlesztése érdekében ezt a 130 hektárt, amelyben a kormány is tulajdonos. Készüljön egy fejlesztési koncepció. Az első lépés a terület kitisztítása – írja a Portfolio.

A miniszterelnök megfogalmazott elvárásokat, az egyik, hogy nem lehet középszerű projekt, vagyis mi „maxi Dubajt építünk, nem mini Dubajt”

A miniszter elmondta, hogy tájseb és esztétikai környezetszennyezés a MOL torony. Most már van magasház Budapesten. Megér egy társadalmi egyeztetést, hogy kellenek-e Budapestre magasházak.

Minimum 5 milliárd euró értékű magánbefektetési beruházási nemzetközi megállapodást készítettünk elő. A projekthez ezen túl a magyar állam 1 milliárd forintot tesz hozzá. A magyar állam ingatlantulajdonos ezen a területen, így a amint a megállapodás megszületik, akkor fogunk tárgyalni a fővárossal és az érintett kerületekkel. 

Címke:

2 thoughts on “Lázár János „maxi-Dubaj”-t építene Budapest közepére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük