Látványos jégtánc bemutatóval nyílt meg a téli élménypark Budapest szívében

Budapest

Hófehér korcsolyapálya, ragyogó fényfüzérek, a város szívében egy karácsonyi vásár – mindez a Deák Ferenc téren és a Városháza parkban. Az idei téli szezonban Budapest igazi téli csodaországgá változik.

A belépőjegy 1950 forint (amiből az Énbudapestem applikációval 15 százalék kedvezményt kaphatunk), a helyszínen – a készlet erejéig – pedig korcsolya bérlésére is van lehetőség. Ez 18 éves korig 1500 forint, felnőtteknek 1950 forint, és számoljunk az 5000 forintos letéti díjjal, amit a végén visszakapunk. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktöl vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva.

Az 520 négyzetméteres hagyományos koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, ami hangulatosan kanyarog a színes égőkkel feldíszített fák között, míg közében két fényoroszlán lesi minden „lépésünket”. 

A Budapest Brand, a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete, idén igazi ünnepi hangulatot varázsolt a belváros szívébe. A Városháza parkban felállított jégpályán túl a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékekkel várják a vendégeket. Kerámiák, csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a tökéletes karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a bőséges kínálatban.

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepült a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

(fotó: Merész Márton/Énbudapestem)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük