Öt gázolás történt a héten budapesti zebrákon

baleset

Az elmúlt napokban zebrán átkelő kisgyerekeket, családokat ütöttek el Budapesten – tette közzé a BRFK.

Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a XVIII. kerületben, a Nagykőrösi úton November 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.

A XI. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap délután 4 körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ugyanezen a napon délután 6 óra után Zuglóban, a Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.

Két nappal később, szerdán délután 5 óra után Csepelen, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.

Csütörtökön délután 4 körül a XII. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

A BRFK valamennyi esetben eljárást indított.

A rendőrök arra hívják fel a figyelmet, hogy késő ősszel már korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt az autósoknak fokozott óvatossággal kell közlekedni. A zebrák megközelítésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mindig számítani kell a gyalogosokra!

Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzetek körül, a gyerekeket is tanítsátok meg a legfontosabb szabályokra, és mutassatok nekik jó példát, illetve ilyenkor viseljetek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük