Karácsony szerint a kormány továbbra is „méreglerakatot” tervez Soroksárra

Budapest közélet

Már megint át akarják verni a budapestieket. Hiába a hárító mondatok, a jelek arra utalnak, titokban továbbra is azon dolgozik a kormány, hogy kínai méreglerakatot telepítsen Budapestre, Soroksárra – erről írt Karácsony Gergely a közösségi oldalán pénteken – számolt be a Magyar Hang.

Utóbbit arra alapozva írta, hogy a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent a nemzetgazdaságilag kiemelt projektek listáját tartalmazó rendelet módosítása, „ami hatalmasra növelte a »logisztikai és általános gazdasági célú ingatlanfejlesztés Budapest XXIII. kerületében és Gyálon« elnevezésű projekt területét. Akkora területet hasítanak ki, mint az V. és a VI. kerület együttvéve! Brutális méretűre nő az a »nemzetgazdaságilag kiemelt« beruházási célterület, ahova a nyár eleji hírek szerint a kínai méreglerakatot szánják”. 

A főpolgármester szerint „önmagában is botrány”, hogy lakóövezetek tőszomszédságában lévő, természeti védelemre érdemes területeket is bevontak a tervükbe. – A kormány mindeközben hallgat arról, hogy milyen beruházást tervez erre a két kerületnyi területre. Internetes áruházak raktárai, vagy más hasonló épületek biztosan nem igényelnek ilyen elképesztően nagy telkeket. Az mindenesetre biztos, hogy egy ekkora logisztikai terület önmagában is iszonyatos forgalmat generálna egy mindeddig nyugodt és békés, kertvárosias kerületbe – vélte.

Arra is kitért, mindeközben titokban Magyarországon fogadták a kínai Hszincsiang kormányzóját. – A magyar kormány nem adott hírt a látogatásról, de a kínai híradások beszédesek: „a delegációt kísérő cégek együttműködési megállapodást írtak alá a Kína-Európa Kereskedelmi és Logisztikai Parkkal”. És ha ehhez hozzávesszük, hogy Soroksár fideszes polgármestere még mindig nem írta alá a méreglerakat helyett erdőtelepítésről szóló közös tervezési szerződést, akkor, azt hiszem, helyben is vagyunk – tette hozzá Karácsony Gergely. A főpolgármester azt ígérte, minden rendelkezésükre álló jogi és politikai eszközzel meg fogják akadályozni a beruházást.

A kormány közben a RTL kérdésére azt közölte: „mindez csak rémhírkeltés, nem lesz vegyianyag-elosztó.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük