A DK szerint embertelenül kizsákmányolja az Orbán-kormány az otthonápolást végzőket

egészség közélet politika

Még a magyar minimálbér összegét sem kaphatják meg otthonápolási díjként azok a magyarok az Orbán-kormánytól, akik átlagosan havi 40-80 ezer forintért ápolják tartósan beteg, sokszor magatehetetlen hozzátartozóikat – írta a Demokratikus Koalíció közleményben.

Az Árnyékkormány szerint az otthonápolási díj megalázóan alacsony, és az orbáni infláció miatt a megélhetésre sem elegendő. Pedig az otthonápolást végzők a magyar állam helyett végeznek egész napos munkát beteg hozzátartozóik gondozásával. Ennek ellenére munkájukat az Orbán-kormány nem ismeri el munkaviszonyként, és nem hajlandó legalább a minimálbért biztosítani számukra. Ez az embertelen politika is azt bizonyítja, hogy amíg Orbán marad, addig a magyarok nem számíthatnak a kormányukra, ha bajban vannak.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után biztosítsa az otthonápolást végzők tisztességes megélhetését, valamint letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – olvasható a közleményben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük