Karácsony Gergely: Rákosdubaj helyett parkvárost kell építeni!

Budapest

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, ma egy fontos bejelentést tett a Rákosrendező terület fejlesztésével kapcsolatban a Facebook-oldalán. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a terület fejlesztése létfontosságú a város számára, de a megvalósítás módja ugyanolyan kritikus.

Karácsony elmondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat hivatalos álláspontját már elküldték a kormánynak, és ebben a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek szánt vélemény is benne foglaltatik. A főpolgármester szerint a „Rákosdubaj” beruházás megvitatása során a következő pontokra kell fókuszálni:

  1. Egyezség a fejlesztés funkciójáról: A fejlesztés céljainak tisztázása után lehet csak befektetőt keresni, nyílt és átlátható pályázat útján.
  2. Budapestieket szolgáló városfejlesztés: A főpolgármester hangsúlyozta, hogy szükség van egy olyan városfejlesztésre, amely a budapesti lakosok igényeit helyezi előtérbe, nem pedig egy turistáknak szánt luxusnegyedet. Kiemelte, hogy a cél 8-10 ezer család számára megfizethető áron lakások biztosítása.
  3. Valódi közpark létesítése: Karácsony szerint szükség van egy 30-40 hektáros valódi közparkra, amely a Rákos-patak vizéből duzzasztott tóval lenne kiegészítve, ellentétben a vágányok fölé épített „kamuparkkal”.
  4. Mértéktartó beépítés: A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az új városrészben Budapest karakterébe illeszkedő, mértéktartó beépítést szeretnének látni, nem pedig a világörökséget elcsúfító toronyházakat.

Karácsony Gergely hozzátette, hogy a Budapest Parkváros koncepció a fenti elveken alapul. Rámutatott, hogy a terület fejlesztéséhez szükséges közberuházásokra így is, úgy is szükség van, beleértve a földalatti felújítását, új szerelvények beszerzését, a Szegedi úti felüljáró megépítését, valamint az észak-pesti fonódó villamos beindítását.

A főpolgármester üzenete egyértelmű: a Rákosrendező fejlesztése kritikus a Budapest számára, de csak a helyes irányban történő megközelítéssel lehet sikeres.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük