Összefogott a Jobbik a Fidesszel

Budapest

Támogatja a fővárosi Fidesz a Jobbik kezdeményezését, amelyben vizsgálóbizottság felállítását követeli Karácsony Gergely főpolgármestertől a Lánchíd felújításának ügyében.

Azt írták, a héten a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója is feltette a kérdést a főpolgármesternek, hogy összefüggés van-e a Lánchíd kivitelezését elnyerő cégnél tartott rendőrségi házkutatás és a Lánchíd eredeti árajánlathoz képest kevesebb műszaki tartalmú, de jelentősen drágább felújítása között. „Erre a kérdésre Karácsony Gergelynek válaszolnia kell!” – hangsúlyozták.

2023 augusztus 4-én átadták a felújított Lánchidat, amely ezzel a gyalogosok előtt is megnyílt. „A Lánchíd egy csoda, ezt a csodát most minden nap minden budapesti és minden Budapestre látogató megcsodálhatja” – fogalmazott a főpolgármester, majd a beszédét követően a Lánchíd egyik csavarkulcsát átadta Fazekas János hídmesternek. A híd felújítása két év öt hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került.

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapják a gyalogosok is a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Ünnepeljük meg ezt együtt a Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával – írta akkor Karácsony Gergely Facebook oldalán. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük