Átalakítaná a fővárosi fizetős parkolási rendszert a Jobbik

Budapest Közlekedés

A párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel pénteki, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Budapesten élőknek a saját lakókerületükben ingyenessé tennék a parkolást, a többiek számára pedig kétszáz forintban határoznák meg a maximális óradíjat. Utóbbi alól csak a budai Vár, illetve egyes, kiemelt forgalomszabályozó szereppel bíró helyszínek jelenthetnének kivételt.

A „milliárdos hasznot realizáló” magáncégeket a Jobbik kizárná a parkolási rendszerből, mert ezt a hasznot nem fizetik be az önkormányzatoknak, hanem gyakran „kézen-közön eltüntetik” – fogalmazott. Ezért az ő helyüket olyan önkormányzati hátterű társaságok vennék át, amelyek átláthatóan üzemeltetnék a parkolást – mondta.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy Budapesten jelenleg mintegy ötezer P+R férőhely áll rendelkezésre, de ezeknek a hatszorosára lenne szükség ahhoz, hogy normális módon megoldódjon a fővárosi parkolási helyzet. A P+R parkolóknak kapcsolódniuk kell a közösségi közlekedéshez, hogy reális alternatívát jelentsenek az autósok számára – emelte ki. A politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik szerint a P+R parkolókat a BKK-bérlettel rendelkezők külön óradíj befizetése nélkül használhatnák.

Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a sajtótájékoztató után egy jelképes büntetési csekkel és kérdéseikkel keresik fel Tarlós István hivatalát. A Jobbik arra kíváncsi, hogy a főpolgármester miért nem számolta fel a „parkolási maffiát” Budapesten, miközben a fővárosi autósok évente mintegy húszmilliárd forintot fizetnek a parkolásért indokolatlanul – tette hozzá.

Forrás: MTI; kép: Alfahír

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük