A BKM munkatársai több mint 300 köbméter szemetet gyűjtöttek össze szilveszter után

Budapest hulladék környezet

A BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. komoly erőfeszítéseket tett a város tisztaságának megőrzése érdekében a szilveszteri ünnepek után. A vállalat 230 köztisztasági takarító munkatársa és 40 járműve több mint 300 köbméter hulladékot szedett össze a város különböző részein.

Ez a környezettudatos lépés jelentős mértékben hozzájárul Budapest tisztaságának fenntartásához. A gyűjtött hulladékot a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe szállították, ahol energetikai hasznosításra kerül sor. Ebben a folyamatban a hulladékból távhőt és villamos energiát állítanak elő, ami nemcsak a környezetet óvja, hanem a város energiaellátásához is hozzájárul.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, köszönetet mondott a BKM munkatársainak Facebook-oldalán, elismerve a személyzet áldozatos munkáját és elkötelezettségét a város tisztasága iránt. A főpolgármester kiemelte, hogy a városi takarítók munkája nélkülözhetetlen a főváros arcképének megőrzésében. A BKM munkatársainak erőfeszítései példamutatóak, és reményt adnak egy zöldebb, tisztább Budapestért.

Címke: