Brutális drágulás a boltokban, piacokon

gazdaság pénz Újpest

Nemcsak a piacokon, de a boltokban is elszabadultak az árak, köszönhetően a szinte sosem látott inflációnak. A pénzünk romlása nem csupán a 400 forint körüli eurónak köszönhető, közrejátszik az orosz-ukrán háború, valamint a kormány rendkívül elhibázott gazdaságpolitikája és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikája.

Egy hónap alatt elillant a nyugdíjemelés” – fakadt ki egy megkérdezett újpesti nyugdíjas nemrég a piacon. Lapunknak elmondta, hogy bár nagyon jól jött év elején a támogatás, azonban március közepére ebből semmi nem maradt. „Sajnos meg kell gondolnom, hogy Húsvétkor a hagyományos sonkát vegyem meg az unokáimnak, vagy jobb az olcsóbb gyorspácolt” – mondta lapunknak Erzsi néni.

A nyugdíjemelést elvitte a rekordmagas infláció, mely a Központi Statisztikai Hivatal szerint „csak” 8,3 százalék, azonban aki jár bevásárolni, az tudja, hogy ez egy orbitális hazugság – kezdte egy vásárló a Megyeri úti Lidl áruházban a minap. „Pár hónappal ezelőtt egy nagy hétvégi bevásárlás megállt 20 ezer forintnál. Ma ugyanezt minimum 35 ezer forintért tudom megtenni úgy, hogy egyáltalán nem élünk nagy lábon, szinte mindig ugyanazokat vásároljuk. Elképesztő!” – ecsetelte szomorúan egy 40-es éveiben álló újpesti családapa.

A helyzet viszont úgy néz ki, hogy további drágulás várható – ezt már egy piacon dolgozó árus mondta az Újpesti Hírmondónak. Naponta változnak az árak, és nem lefelé – tette hozzá. A hús- ás zöldségárak további emelkedésére lehet számítani, nem beszélve a búza, kukorica, mint alapanyagok drágulásáról, mely hamarosan mindenhová begyűrűzik majd.

Címke:

1 thoughts on “Brutális drágulás a boltokban, piacokon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük