Törvényjavaslatot nyújtott be az ellenzék az Iványi-ügy rendezésére

politika vallás

A parlament költségvetési bizottsága hétfői ülésén tárgyalta volna azt az ellenzéki javaslatot, hogy az állam rendezze Iványi Gábor szervezetével, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel fennálló 12 milliárd forintos tartozását – ebből Iványiék tudnák fizetni a 3 milliárd forintos elmaradt adót, ami miatt a NAV razziázott februárban a MET épületében, de a kormánypárti képviselők nem mentek el az ülésre – derült ki az Országház épülete előtt tartott összellenzéki sajtótájékoztatón.

Varju László, a költségvetési bizottság DK-s elnöke szerint „a kormánypárti többség a meg nem jelenéssel elutasította a javaslatot”. Bősz Anett, a bizottság DK-s tagja elmondta: ami Iványiékkal történik, az szimbóluma annak, amit 2010 óta megvalósít az Orbán-kormány. Bősz szerint a kormány elhibázott szociális és gazdaságpolitikája mellett legalább annak a szociális ellátórendszernek működnie kéne, ami az élet napos oldalából kiszorulókat el tudja látni, és a méltóságukat vissza tudja adni.

Megszólalt Iványi Gábor is, aki közölte: hajszát indítottak ellenük, ami ezer ember munkahelyét, több ezer ember ellátását kockáztatja. Kifejtette: a legmélyebb szegénységben lévőkért, hajléktalanokért küzdenek, és az Alkotmánybíróság is úgy döntött, hogy alkotmánysértően vették el a egyházi státuszukat. Kijelentette: ha megkapnák a 12 milliárdos kiegészítő támogatást a magyar államtól, amit a strasbourgi bíróság is megítélt, abból játszva kifizetnék a 3 milliárdos NAV-követelést. Hozzátette: semmi nem indokolta az adóhatóság fegyveres fellépését ellenük, ez hatalommal való visszaélés.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük