Újpesti maratonisták a világelitben

sport

Szeptember 6-9. között rendezték Portugáliában, a Kajak-Kenu Maraton Világbajnokságot, ahol ismét Magyarország lett a legeredményesebb nemzet. A három újpesti maratonista kajakosunkból ketten küzdöttek meg a világ legjobbjaival. De kik is ők valójában?

A kajak maratoni szakág kevesebb figyelmet kap, mint amennyit érdemelne, így nem csoda, ha még nem hallottak róla. A nőknek 26,5 km, a férfiaknak pedig 30 km a versenytáv, amelyet körpályán rendeznek meg. A nőknek 7 nagy kört kell teljesíteni, amelyet 6 futószakasz tesz érdekesebbé, míg a férfiak esetében 8 nagy körből és 7 futásból áll a verseny.

Újpest három válogatott versenyzővel is büszkélkedhet, akik ennek a számnak a specialistái.

Bara Alexandra, többszörös világ- és európabajnok, idén sajnos nem lehetett ott a világbajnokságon, mégsem mondhatjuk, hogy ne lenne sikeres éve, hiszen párjával, Csay Renátával a nyáron az Európa Bajnokságon ezüstérmet szereztek.

Máthé Krisztián, a tavalyi U23-as sikerei után idén már a felnőttek egyéni versenyszámában bizonyíthatott. Az EB-n egy bronzéremnek örülhetett, míg a világbajnokságon az utolsó méterig küzdve a 10. helyen ért célba, ami szintén remek teljesítmény!

Aranyosi Gábor míg a korábbi években egyéniben mérte össze erejét a nemzetközi mezőnnyel, idén Mészáros Mártonnal párosban álltak rajthoz a két nagy nemzetközi versenyen. A számukra nem túl szerencsés Európa Bajnokságon 10. helyet szerezték meg, de a Világbajnokságon sikerült előrelépniük, méghozzá nem is keveset! Az utolsó körökben, nagy hátrányt ledolgozva, hatalmas hajrával sikerült a 7. helyezést megszerezniük.

Újpesti maratonista kajakosainknak gratulálunk és jövőre még sikeresebb évet kívánunk!

Az eredményeket itt lehet megtekinteni: https://timetable.canoemarathonportugal.com/

Ha visszanéznék a futamokat, Krisztián versenyét itt 2 óra 41 perctől, Gábor versenyét pedig itt tekinthetik meg!

Fotó: Czakó Balázs Fotográfia

Címke:

1 thought on “Újpesti maratonisták a világelitben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.