Wintermantel egy év alatt elfelejtette, milyen üzletet kötött Dunakeszivel

Budapest Közlekedés Újpest

Többször előkerül témaként a Káposztásmegyert és Dunakeszit összekötő alagút és egysávos volta miatt kialakuló közlekedési káosz rendezésének ügye, mely most szeptemberben végre sínre is kerülhet, ha mindkét önkormányzat úgy akarja. Ha akarja.

Tudniillik nem Újpest miatt csúszik ez a projekt: a Dunakeszi Önkormányzat és Újpest Önkormányzata között létrejött együttműködési megállapodás feketén-fehéren rögzíti, hogy első ütemben Dunakeszi Önkormányzat saját költségén kiépíti, forgalomba helyezi a csomópontot, és elvégzi a jelzőlámpás kereszteződés megvalósításához szükséges alapcsövezést valamint előkészítteti és minden érintettel jóváhagyatja a szükséges tulajdonosi-kezelői-üzemeltetői helyszínrajzot. A második ütemben Újpest vállalja, hogy a megvalósítás érdekében eljár a csomópont jelzőlámpával és szükséges berendezésekkel való kiépítésére hatáskörrel rendelkező Budapest Közút Zrt.-nél, amennyiben szükséges, vállalja a jelzőlámpával és szükséges szabályozással járó költségek finanszírozását.

A szerződést Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, és Wintermantel Zsolt, korábbi polgármester írta alá a kampány hevében tavaly nyáron. Dunakeszi nem nagyon tépte magát, hogy előmozdítsa a projektet, ezért Déri Tibor, Újpest polgármestere kérte a rendezést már ez év májusában. Úgy tudjuk, a találkozóra szeptember 16-án kerül sor Újpesten. Ja, és aki nem hiszi, álljon itt az együttműködési megállapodás, melyet még tavasszal kértünk ki az önkormányzattól.

Költői kérdésünk következik: hol tart Dunakeszi a munkával?

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük