Új tavaszi virágültetési koncepciót mutat be az Újpesti Városgondnokság

környezet Újpest

Az Újpesti Városgondnokság a hétvégén bejelentette, hogy idén tavasszal teljesen új koncepció szerint valósítják meg a virágültetéseket a kerületben, amely friss és innovatív megközelítést hoz a városi zöldfelületek kialakításába. A közösségi oldalon megosztott bejegyzés szerint az új koncepciót Majkút Gabriella, a társasághoz tavaly tavasszal csatlakozott tájépítész mérnök vezeti, aki egy nyugdíjba vonult kolléga helyét tölti be.

Majkút Gabriella, aki fiatalos energiájával és friss ötleteivel már rövid idő alatt jelentős hatást gyakorolt a városgondnokság munkájára, új formavilágot és növényfajtákat vezet be az újpesti parkok és sétányok virágos felületein. Az új koncepcióban helyet kapnak az édesburgonya, a sárkány begónia, valamint különféle kalászos díszfüvek, amelyekkel a hagyományos színpompás látványt kívánják tovább gazdagítani.

A tervezés során kiemelt szempont volt a tér dinamikus megelevenítése, a magassági szintek változatosságának bevezetése, hogy a virágos felületek mozgalmassága a város nyüzsgését tükrözze. „Olyan nyüzsgő felületeket tervezünk, mint amilyen a város maga” – idézi a bejegyzés Majkút Gabriellát.

Bár a tervek már elkészültek, a megvalósításra még várnunk kell. A megrendelt növények jelenleg még a kertészetekben erősödnek, hogy a fagymentes időszak beköszöntével teljes pompájukban díszíthessék az újpesti tereket és sétányokat. Az Újpesti Városgondnokság ígérete szerint a tavaszi virágültetések idén valódi látványosságot ígérnek, amely új színt és formát visz a kerület zöldterületeire.

Az újpestiek és a kerületbe látogatók egyaránt izgatottan várhatják a tavaszt, hogy személyesen is megcsodálhassák a Majkút Gabriella által tervezett új virágos koncepciót, amely ígéretes változást hoz az újpesti városképbe.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük