Összeáll a Fidesz és a Kutyapárt Újpesten?

politika Újpest

Az Újpesti Levendulaparkban megtartott piknik Újpesten magához vonzotta a helyieket és a városba látogatókat egyaránt, hogy együtt élvezzék a zene, a tánc és a finom falatok adta örömöket. A rendezvény azonban mostanában politikai játszmák középpontjába került, melynek centrumában a jövő évi önkormányzati választások állnak.

Egy friss metropol.hu-s cikkben a Fidesz és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt együttes erővel kritizálta az esemény költségvetését és az önkormányzat állítólagos pazarló kiadásait. Ez a váratlan szövetség sokak szemében rámutat a közelgő választások politikai manővereire. Emlékezzünk vissza, a XVIII. kerületben éppen a Fidesz polgármester-jelöltje akarta megvesztegetni a kutyapártos jelöltet, hogy induljon el a jövőre esedékes önkormányzati választáson.

A Fidesznek, mely az elmúlt években egyre inkább keresi a módját annak, hogy Újpesten a minimálisra esett támogatottságát növelje, minden bizonnyal jól jön Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt újpesti vezetője, akit a kritikák kapcsán igyekeznek reflektorfénybe állítani. Nagy Dávidnak is kapóra jön ez a fajta médiafigyelem, hiszen a Fidesz támogatása révén neve és programja egyre ismertebbé válik az újpesti választók körében.

A Fidesz számára minden, nem az ellenzék közös jelöltjére leadott szavazat hasznos. A párt célja egyértelmű: megosztani az ellenzéki szavazókat és ezzel növelni esélyeiket a választási győzelemre. Nagy Dávid és a Kutyapárt népszerűségének növelésével ezért két legyet üthet egy csapásra: egyrészt tovább oszthatja az ellenzéki tábor szavazatait, másrészt pedig a Fidesz egy új, friss szövetségesre tehet szert.

Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy a politika terén mindig vannak kiszámíthatatlan tényezők. Miközben a Fidesz Nagy Dáviddal való együttműködésben láthatja a siker kulcsát, nem biztos, hogy az újpesti választók a kritikus hangok ellenére is elpártolnak az ellenzék közös jelöltjétől. Emellett a Kutyapárt is kockázatot vállal ezzel a szövetséggel, hiszen könnyen elveszítheti független és alternatív karakterét.

Minden politikai játszma mögött azonban fontos, hogy az újpesti polgárok érdekei legyenek az első helyen. Remélhetőleg a közelgő önkormányzati választások során a választók a programok, tervek és a város jövőjéért tett ígéretek alapján döntenek majd, és nem hagyják magukat befolyásolni a politikai játszmáktól és propagandától.

Az idő eldönti, hogy melyik stratégia válik be a választásokon, de egy dolog biztos: Újpest jövője és fejlődése a tét. A választópolgároknak pedig felelősségteljes döntést kell hozniuk városuk sorsa kapcsán.

Címke:

5 thoughts on “Összeáll a Fidesz és a Kutyapárt Újpesten?

  1. MKKP-t sose szerettem itt is csak kavarják….
    Pedig igen rendesen dolgoznak a mostani vezetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük