LEBUKTAK! – A fideszesek kutyapártos jelölteket pénzelnének, hogy azok elinduljanak a választáson

közélet

A Válasz Online-on jelent meg, hogy ötmillió forintot is hajlandó lenne fizetni a polgármesteri széket jövőre a XVIII. kerületben megcélzó fideszes Lévai István Zoltán a kutyapártos Aleva Mártának, ha utóbbi is elindulna a választáson, csökkentve a jelenlegi polgármester esélyeit – derül ki a hangfelvételekből, amelyek a Válasz Online birtokában vannak. Csakhogy a kutyapártos csupán azért találkozott kétszer is a fideszessel, hogy bizonyítható legyen ezeknek a háttérmutyi-próbálkozásoknak a léte és mikéntje. Merthogy nem ez az első eset, hogy „segíteni” próbálják őket a kormánypárt részéről. A történet persze nem „kutyaspecifikus”: a Fidesznek akár minden mérhető, külön induló kispártot érdeke lehet megkörnyékezni. Minthogy a XVIII. esetében kulcskerületről van szó, amelyen jövőre a főváros fideszes átvétele is múlhat, a tét tehát óriási.

A hangfelvételen, melynek pontos leirata elolvasható a Válasz Online-on, az hallható, hogy a fideszes polgármesterjelölt igyekszik megismerni a kutyapártos Aleva Márta igényeit a kampányfinanszírozás tekintetében, azaz mekkora az az összeg, amiért „megéri” neki elindulni a jövő júniusi önkormányzati választáson.

Tény, hogy a Fidesz számára a jövő évi választáson kulcskérdés, hogy hány jelölt indul el a regnáló ellenzéki polgármesterekkel szemben, mert ezzel a szavazóbázisukat erodálhatják, erősítve a saját maguk esélyeit. A XVIII. kerületben most lebuktak, de kérdés, hány helyen nem ismerjük ezeket a háttérmegállapodásokat. Hány helyen lehet olyan jelölt, aki csak a Fidesz által kitömött bukszát simogatja a kampány alatt?

Címke:

1 thoughts on “LEBUKTAK! – A fideszesek kutyapártos jelölteket pénzelnének, hogy azok elinduljanak a választáson

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük