Déri Tibor: Újpesten senki nem adhat teret neonáci rendezvénynek!

Újpest

Budapest – amely az elmúlt években otthont adott a nemzetközi szélsőjobboldali Fight Nightnak, a rasszista és antiszemita futballhuliganizmusnak, a mostanra már betiltott neonáci Becsület Napjának – a jövő hónapban egy újabb nemzetközi szélsőjobboldali találkozót lát vendégül – számolt be a 444.hu.

Szélsőjobboldali szélsőségesek kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére: egy meg nem nevezett helyszínen olyan zenekarok lépnek majd fel, melyek a rasszizmust, az antiszemitizmust és az erőszakot népszerűsítik, és akad köztük olyan is, amely több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető. 

Az Európai Testvériség és Hands Accross the Sea neven futó koncerteken magyar, görög, lengyel és amerikai zenekarok lépnek fel. A koncertet szervező Nordic Sun Records (egy szélsőjobboldali lemezkiadó és webshop) a honlapján azt írja, hogy a rendezvény a IV. kerületben, Újpesten lesz.

Déri Tibor, Újpest polgármestere Facebook-bejegyzésében szögezte le, Újpesten nem lehet ilyen rendezvényt megtartani. Azt írja, hogy egy újpesti rendezvényhelyszínt szúrtak ki maguknak, hogy ott bulizzanak az Európa több országából érkező zenekarok koncertjén.

Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között – írta Déri bejegyzésében.

„Amint tudomást szereztem a dologról AZONNAL felhívtam a tervezett helyszín üzemeltetőjét. Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!

– hangsúlyozta a polgármester.

Ezen kívül Déri beszélt Hajdú Károly József rendőr ezredes úrral, Újpest rendőrkapitányával is. Abban maradtak, hogy közösen tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük