Megkezdődtek a próbafutások a 3-as metró újpesti szakaszán

Közlekedés Újpest

Örömmel tájékoztatjuk a minket követőket, hogy a 3-as vonal északi szakaszán már egy próbaszerelvény mozog” – írta Facebookján a Metróért Egyesület kedd este. Azaz megkezdődött az utasok nélküli próbaüzem a felújítás alatt álló északi szakaszon.

Január elején a BKV azt mondta, a 3-as metró északi, Lehel tér és Újpest-Központ közötti szakaszának átadása 2019 első negyedévének végéig, azaz még április előtt várható.

A Világgazdaság február 13-án a szakszervezetekre hivatkozva azt írta, a munkálatok ehhez képest is késésben vannak, de a BKV ezt cáfolta. Azt írták, a kivitelező biztosította a BKV Zrt.-t a szerződés szerinti határidőre történő befejezésről.

Mivel a 3-as metró átadását eredetileg 2018 év végére ígérték, ha sikerrel megtörténik a metrószakasz átadása március végén, az is majdnem 3 hónapos csúszást jelent az eredeti tervekhez képest, vagyis azt, hogy a hatmegállós szakasz rekonstrukciójára 17 hónap kellett.

A BKV korábbi válasza alapján mindez azt jelenti, hogy a műszaki átadás-átvétel már megtörtént, és ha a próbaüzem sikeres, heteken belül következhet a hatósági forgalomba helyezés.

A tervek szerint az északi szakasz átadása után egy hétig jár csak a teljes vonalon a 3-as metró, utána lezárják a déli, Kőbánya-Kispest – Nagyvárad tér közötti szakaszt.

Forrás: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük