Újabb sportberuházás Újpesten: 664 millió forintból edzőcsarnok épül a Tábor utcában

gazdaság Újpest

A március 4.-i Közbeszerzési Értesítőben egy másik újpesti érintettségű közbeszerzési eljárás eredményéről is tájékozódhatunk: egy teljesen új edzőcsarnok építésének eredményhirdetése is megtörtént. Az ajánlatkérő, Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata, az ajánlattevő a Monting Mérnöki Vállalkozási Iroda Kft. volt, aki nettó 664 millió 576 ezer 21 forintért fogja elvégezni a munkát az Újpesti Torna Egylet Tábor utcai sporttelepén.

A Monting Kft. neve nem ismeretlen az újpesti városvezetés előtt, hiszen ha visszaemlékezünk, akkor ez a cég volt az, aki a Halassy Olivér Sportközpont – Városi Uszoda kivitelezését is végezte még 2012-ben. A vázlattervet pedig az a Firka Építész Stúdió Kft. végezte el, aki az új Újpesti Piac és Rendezvényközpontot is tervezte, és mely Facebook-oldalán szinte kizárólag ezt a projektjét népszerűsíti. A terveket az Újpesti Önkormányzat már 2015-ben elkészítette a tervezőkkel.

Forrás: https://4.kerulet.ittlakunk.hu/

A Tábor utca lakói viszont nem fognak örülni az újabb beruházásnak. A dokumentációban feketén-fehéren le van írva, hogy „a tárgyi telek elsődleges megközelítése jelenleg és a jövőben is a Tábor utcából történik. Az Erdősor utcából egy meglévő kaput szerviz jelleggel, időszakosan használnak majd.

KISCSARNOK ÉPÜLET – Tervezett állapot helyszínrajza (https://kozbeszerzes.hu)

A Tábor utcában egy meglévő behajtót át fognak majd építeni főkapu-jelleggel, míg egy másik majd üzemi bejáratként fog majd tovább funkcionálni. Bár jó hír, hogy parkoló is létesülni fog, melyet a főbejáraton át lehet majd megközelíteni. A vendégek számára létesítendő parkolót sorompós beléptetésen keresztül lehet megközelíteni.

Forrás: KISCSARNOK – Kiviteli tervdokumentáció (https://kozbeszerzes.hu)

A Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata és a Monting Mérnöki Vállalkozási Iroda Kft. között létrejött vállalkozási szerződést már Wintermantel Zsolt polgármester és a cég képviselője (Gebe Zoltán) már 2019. február 19-én aláírta. A dokumentum alapján a munka 2 nap múlva, azaz 2019. március 8-án kezdetét veszi, a teljesítésre pedig a vállalkozónak 413 naptári nap áll a rendelkezésre az ajánlat szerint.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük