Májusban újra Újpesti Félmaraton – elindult a nevezés!

sport Újpest

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül az Újpesti Félmaraton futóverseny. A 2023. május 13-án tartott eseményen a félmaraton 21 kilométere mellett, negyedmaraton távolságon is indulhatnak a futók – tudtuk meg Trippon Norbert alpolgármester Facebook posztjából – számolt be az Újpesti Szemle.

A 2023-as Újpesti Félmaraton helyszíne a Farkaserdő és környéke. Az útvonal, a tavalyihoz hasonlóan itt is egy körpálya, ahol a negyedmaratonisták 1 kört, míg a félmaratonon indulók 2 kört futnak majd le. A verseny reggel 8 órakor, a Farkaserdő utcában, a Babits Mihály gimnázium melletti útszakaszról rajtol el. 

Az útvonal a következőképpen alakul: Farkaserdő utca – Óceánárok utca – Megyeri út – Szilas patak bal partja – Schiller-centrum – Váci út (kerékpárút) – Szilas patak bal partja – Mogyoródi patak bal partja – Óceánárok u. keresztezve – Mogyoródi patak bal partja – visszafordító az Íves útnál – Mogyoródi patak bal partja – Óceánárok utca – Megyeri út – Homoktövis utca – Farkaserdő utca. A szintemelkedés 167 méter. Az útvonal érdekessége, hogy több mint a fele a Szilas-patak melletti töltésen fut, és csak 45 százalékát kell aszfalton futni – írja az oldal.

A nevezési díj a negyedmaratonra 5000 ft/fő, a félmaratonra 8000 ft/fő. A versenyzők egy csippel ellátott rajtszámot kapnak, valamint minden, a távot 3 óra alatt teljesítő versenyző érmet is kap. Az első három helyezett, mind férfi, mind női kategóriában díjazásban részesül. A negyedmaraton esetében nincs alsó korhatár, azonban a félmaratonra csak 12 év felettiek jelentkezhetnek. 

A versenyre való jelentkezést az alábbi linken található űrlap kitöltésével és a nevezési díj megfizetésével tudnak. Jelentkezni 2023. április 30-ig lehet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük