Közösségi összefogás a nemzetiségek ünnepén Újpesten

Újpest

Újpest alpolgármestere, Czigler László, Facebook-oldalán osztotta meg a szombat esti, különleges közösségi események sorát, amelyek az Újpesti Polgár Centrumban és az Ifjúsági Házban zajlottak.

Az est fénypontja a különböző nemzetiségi önkormányzatok rendezvénye volt. Elsőként a lengyel, a szlovák, a német és a ruszin közösségek mutatták be szívmelengető műsoraikat, amelyeket Czigler alpolgármester és Czinke Sára képviselő asszony is megtekintett. Ez az esemény egyben a közelgő ünnepek hangulatát is előcsalogatta.

A nemzetiségi összetartás jegyében folytatódott az este az Újpesti Szerb Nemzetiségi Önkormányzat „Rejtőzködő tehetségek” sorozat rendezvényével. Itt Josip Bartulovic és Kulik Johanna táncművészek ragadták magukkal a közönséget lélegzetelállító előadásukkal, amely a szerb kultúra gazdagságát tükrözte.

Czigler alpolgármester büszkén emelte ki, hogy Újpesten a különböző nemzetiségek erős közösséget alkotnak, és így közösen színesítik a kerületet. Kiemelte az ilyen rendezvények jelentőségét a közösségi életben és köszönetet mondott minden résztvevőnek az együtt töltött időért.

Ez a rendezvény nemcsak a különböző kultúrák összefogását, hanem Újpest kerület sokszínűségét és közösségi szellemét is megmutatta, melynek tanúi lehettek a résztvevők.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük