Závecz: A szavazó korú lakosság 52 százaléka Trippon Norbertre szavazna, Wintermantel Zsolt csak 28 százalékot kapna

Újpest

Egy friss kutatás szerint az ellenzéki párt a főváros IV. kerületében a fiatalok és a középkorúak körében erős, miközben az idősebbek között kisebb a támogatottsága, mint országosan.

Újpesten az ellenzéki szavazók vannak többségben a Závecz Research legújabb kutatása szerint. Az ATV birtokába került ezer fős reprezentatív mintán végzett felmérés szerint a tavaly együtt induló ellenzéki pártokra a választók 34 százaléka szavazna a teljes népességben, miközben a Fidesz-KDNP-t 28 százalék támogatná egy most vasárnapi választáson, miközben a válaszadók harmada nem tudja, kire szavazna.

A pártok versenyében a biztos szavazók körében a Fidesz 37 százalékon áll, a DK 34, a Momentum 10, az LMP öt, az MSZP négy százalékot szerezne.

A felmérés egyik érdekessége, hogy a 60 év felettiek körében viszonylag alacsony a kormánypárti szavazók aránya, és az is szokatlan, hogy ebben a korosztályban a Momentum vezet.

Szintén meglepő eredmény, hogy Újpesten a DK-s szavazók aránya magasabb a fiatalok és a középkorúak körében, mint az idősek között. Ez éppen ellentétes az ellenzéki párt országos támogatottságával.

A kutatás kitér az önkormányzati választásra is, azon belül a polgármester személyét is vizsgálták. Jelenleg a szavazó korú lakosság 52 százaléka a DK-s Trippon Norbertre szavazna, a kormánypárti Wintermantel Zsolt csak 28 százalékot kapna.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük