Klodko Mihály legújabb műve: Chuck Norris a Megyeri hídon

Budapest Újpest

Április első napjára virradóan, a városi művészet és a kultúra újabb különleges alkotással gazdagodott. Kolodko Mihály, a neves gerilla szobrászművész, ismét meglepte Budapest lakóit egy új miniszoborral, ami ezúttal Chuck Norris amerikai akciósztár egy rendkívül figyelemfelkeltő ábrázolását kínálja.

A szobrot a Megyeri híd pesti oldalán található gyalogos részen helyezték el, pontosan a Pest feliratú üvegtáblánál. A miniatűr alkotás Norris-t ábrázolja gúzsba kötve, amely valószínűleg a 2008 őszén átadott híd nevének elnevezési vitájára utal. Annak idején, az internetes szavazás során Chuck Norris magasan a legtöbb szavazatot kapta a híd névadójaként, ám végül a szabályok szerint, melyek szerint csak elhunyt, magyar nemzetiségű személyek neveit viselhetik a hidak, nem ő lett a névadó.

Ez az eset nem csupán Chuck Norris, hanem amerikai honfitársa, a népszerű tévés komikus és műsorvezető, Stephen Colbert számára is csalódást okozott, aki szintén felkerült a szavazásra, miután nézőit kérte, hogy neki adják voksukat.

Kolodko Mihály műveinek jellegzetessége, hogy gyakran társadalmi, kulturális jelenségekre vagy történelmi eseményekre reflektálnak egyedi és humoros módon. Szobrai Budapest-szerte megtalálhatók, és gyakran válnak a városi legendák és anekdoták tárgyává. A Chuck Norris ábrázolása is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba, reflektálva a közösségi médiában és az internetes kultúrában rejlő hatalmas befolyásra, valamint a modern társadalom humorérzékére.

A Megyeri híd nevének vitája már évek óta foglalkoztatja a közvéleményt, és Kolodko műve nem csak emlékeztet erre az eseményre, de humoros módon hívja fel a figyelmet a közösségi döntéshozatal és az internetes szavazások rejtett buktatóira is. A művész legújabb alkotása így nem csupán egy szobor, hanem egy olyan mű a városi térben, ami arra ösztönöz, hogy újra meg újra felfedezzük és értékeljük környezetünket, a benne rejlő történetekkel együtt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük