Képviselői beszámoló Újpest-Kertváros

Újpest

Ezúttal Czigler László alpolgármester és a 6-os számú választókörzet képviselője jelentkezett képviselői beszámolóval Újpest-Kertváros annak közvetlen szomszédságában megvalósult fejlesztésekről, önkormányzati munkáról, melyet változatás nélkül közlünk:

Felújítottuk a Teknős kutyafuttatót, így már új, zsilipes kapuk, napelemes lámpák, kutyaitatók, valamint új eszközök várják a gazdikat és kedvenceiket.

✅Helyreállítottuk a Szent László téri teknősbéka szobrot: pótoltuk a szobor évek óta hiányzó farkát.

✅ A Mikszáth Kálmán és a Mikes Kelemen utcák kereszteződésében lévő terelősziget betonfelületének helyére cserjéket és talajtakaró növényeket ültettünk.

✅A Mikes Kelemen utca Görgey Artúr út és a Dessewffy utca közötti útszakasza a régi kockakövek után új aszfaltréteget kapott, valamint annak egyik járdaszakasza is felújításra került.

✅Felújításra került a Szent Imre utca – Leiningen Károly utca kereszteződésének régóta rossz állapotú útburkolata.

✅Felújítottuk a Szent László tér, valamint a Nagysándor József utca útburkolatát.

✅Felújítottuk a Tűzoltó Skanzen előtt húzódó járdaszakaszt.

✅A Szent Imre utcában szintén minőségi járdát és kulturált parkolóhelyeket létesítettünk. A felújítás első ütemében 496 négyzetméternyi új járda, és 14 darab új gyeprácsos parkolóhely létesült a Szent Imre utcában. A felújítás második ütemét nemrég kezdtük el, melynek keretében 225 négyzetméternyi járdát újítunk fel a Szent Imre utca OBI felőli részén és a Szent Imre utca, Bajza József utca és Dessewffy utca közötti szakaszán. A kivitelezés során kiépítésre kerül 22 gyeprácsos parkoló is, így a jövőben már ezeken a részeken is kulturált körülmények között parkolhatnak majd az autósok. Egyúttal lesz bőven hely a gyalogosoknak is, nem lehet majd elállni autóval a járdát.

✅Szobrot állítottunk a második világháború során a Don-kanyarnál elesett újpesti származású honvédek és munkaszolgálatosok emlékére az Eötvös József –Mikszáth

Kálmán–Mikes Kelemen utcák által határolt parkban.

✅Lakossági kérésre új fekvőrendőröket telepítettünk a Bajza utcában, a Lőcsey utcában és a Kunhalom utcában.

✅Szintén lakossági kérésre egyirányúsítottuk a Dessewffy utcát.

✅Új térfigyelő-kamerákat telepítettünk a Türr István utca – Nádor utca és a Fóti út-Attila u. út kereszteződésinél.

✅Új pingpongasztalt helyeztünk ki a Gyulai téren.

✅ Idén nyáron a park létrehozásának 1 éves évfordulója alkalmából egy nagyszerű rendezvényt is tartottunk, ahol étel, ital, számos fellépő és sok más remek program várta a több száz látogatót.

✅ Tavaly került átadásra az UTE Szilágyi utcai új jégpályája, az újpesti utánpótlás edzőközpontja, melynek megvalósításához Újpest Önkormányzata is hozzájárult.

✅ Idén nyáron a Levendulapark létrehozásának 1 éves évfordulója alkalmából egy nagyszerű rendezvényt is tartottunk, ahol étel, ital, számos fellépő és sok más remek program várta a több száz látogatót.

Mint a körzet megválasztott képviselője elkötelezett vagyok lakókörnyezetünk, fejlesztése, az aktív közösségi élet kialakítása és a problémák megoldása iránt. Köszönöm eddigi támogatásukat!

Észrevételeikkel és javaslataikkal továbbra is forduljanak hozzám bizalommal!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük