Hamarosan elkészül a Kordován tér

Újpest

Már korábban a város vezetői, így Déri Tibor polgármester és dr. Trippon Norbert alpolgármester is beszámolt arról, hogy rendkívül jól haladnak a káposztásmegyeri Kordován tér felújításával.

Három hete Újpest polgármestere azt írta, hogy „javában zajlanak a munkálatok a Kordován téren, ahol várhatóan december közepére készül el a felújított tér. Az eszközök nagy része már áll, az öntözőrendszert telepítik épp. A beruházásban új játszóeszközök, szabadtéri edzőgépek, új parkolók és emellett zöldfelületek létesülnek.”

Pár napja dr. Trippon Norbert alpolgármester úgy fogalmazott: „Decemberben fejeződik be a felújítási munka a téren. Már most látszik, hogy itt valami egészen szép és különleges dolog születik.” Valóban, nagyon szép lesz a tér, és a korábbi átláthatatlan és kezeletlen dzsungel megszűnik, helyette szép és gondozott, minőségi tér alakul ki.

Az alpolgármester hozzátette, hogy megérkezett a játszótér játszóvára, hintája és homokozója, lerakták az ütéscsillapító gumiburkolatot, és lesz ivókút is. Helyére került az 5 sajátsúlyos fitneszeszköz, elkészült a biciklitároló. Kialakították az automata öntözőrendszert, ültetik az évelővirágokat és cserjéket, ifjították és gallyazták a fákat. Összességében pedig 343 nm-el több zöldfelület lesz! Előző héten kerültek ki a padok és a szemetesek is. A térfelújítás keretében rendezik az eddigi kaotikus parkolási viszonyokat 30 darab új parkolóhellyel – tette hozzá.

Címke:

1 thought on “Hamarosan elkészül a Kordován tér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük