Közösen állt ki Újpest városvezetése és parlamenti képviselője a bölcsődei dolgozókért

politika Újpest

Aláírásommal támogatom a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének önálló bolcsődei bértábla kampányát. A kezdeményezés célja, hogy egy igazságos, kiszámítható, minden bölcsődei dolgozóra kiterjedő bértábla kerüljön megalkotásra. Támogatom a bölcsődei dolgozók összefogását és az intézményes érdekérvényesítés útján történő párbeszédet

– áll abban a petícióban, melyet Varju László, Újpest országgyűlési képviselője, Déri Tibor, Újpest polgármestere és Perneczky László, népjóléti alpolgármester írt alá csütörtökön.

Déri Tibor polgármester azt írta bejegyzésében, hogy „nincs kegyelem: azokat sem kímélik, akik a legkisebbekre vigyáznak! A központi hatalom a bölcsődei dolgozók jogait sem tartja tiszteletben. Őket is a további kiszolgáltatottság felé löknék. Pedig ők aztán kinek ártanak? Egyetlen dolgot csinálnak: vigyáznak a legkisebbekre, tanítják, tisztába teszik, ringatják őket, énekelnek nekik, játszanak velük.”

Hozzátette, a bölcsődék és az ott dolgozók nélkül összeomlana a munkaerőpiac. A szülők nekik köszönhetően tudnak visszamenni dolgozni, a kicsik pedig egymással, közösségben sajátítják el az emberi együttműködés alapjait. Felbecsülhetetlen értéke van a bölcsis dolgozók munkájának – fogalmazott.

Kiemelte, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Újpestet is megkereste, hogy támogassák törekvéseiket. Hogy a mindent leuralni szándékozó központi hatalom ettől majd visszakozik-e, abban nem vagyok biztos. De akkor is meg kell mutassuk: van egy másik Magyarország, ahol kiállunk egymás közösségeiért. Mert a hazát együtt alkotjuk – fogalmazott Déri.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük