Döntött az újpesti önkormányzat tulajdonosi bizottsága: ki kell vizsgálni Wintermantelék ingatlanmutyiját!

Újpest

Cikkünk nyomán Újpest Önkormányzata Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága tegnap arról döntött, hogy vizsgálatot rendel el az érintett önkormányzati és vagyonkezelős ingatlanok eladása miatt. Az előterjesztésben azonban már nemcsak két ingatlan eladását vizsgálják, hanem egy Béla utcai ingatlan értékesítését is, melyet ugyancsak a Vivibile Zrt. vásárolt meg. Az ügy tovább bonyolódik ezzel. Tudomásunk szerint az önkormányzat már a tegnapi napon a teljes, az értékesítéssel kapcsolatos anyagot bekért, azok elemzése már folyamatban van.

Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk, hogyan került a Vivibile Zrt. rendkívül kedvező feltételekkel önkormányzati ingatlanok birtokába. A Mátyás téri ingatlan értékesítése során a hivatalos értékbecslés szerint 34,4 millió forint értékű ingatlanokat mindössze 14,1 millió forintért adták el. Az Erkel Gyula utcai ingatlanok értékesítésénél pedig már a részletekre sem figyeltek. Ezek az esetek súlyosan sértik az átláthatóság és a tisztességes eljárás alapelveit.

A Vivibile Zrt. mögött egy bonyolult céghálózat áll, amelynek szálai Wintermantel Zsolt korábbi polgármesterhez vezetnek. A cég tulajdonosi struktúrájában több olyan személy is szerepel, akik szoros kapcsolatban állnak Wintermantellel és a helyi Fidesz vezetésével. Az ingatlanok elosztása során több lakás is Wintermantel és alpolgármesterei birtokába került, gyakran hitel nélkül, vélhetően rendkívül kedvező feltételekkel.

Az ügy újabb fordulata, a Béla utcai ingatlan értékesítésének vizsgálata, tovább bonyolítja a helyzetet. A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság döntése nyomán az önkormányzat átfogó vizsgálatot indított, hogy feltárja az ingatlanok eladásának körülményeit. Ez a lépés fontos mérföldkő lehet az átláthatóság helyreállítása és a felelősök elszámoltatása érdekében.

A vizsgálat kiterjed az összes érintett ingatlan értékesítési dokumentációjára, beleértve a pályázati anyagokat, értékbecsléseket és a döntéshozatali folyamatok részleteit. Az elemzések már megkezdődtek, és várhatóan fényt derítenek a szabálytalanságokra és a politikai összefonódásokra.

Címke:

1 thoughts on “Döntött az újpesti önkormányzat tulajdonosi bizottsága: ki kell vizsgálni Wintermantelék ingatlanmutyiját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük