Déri Tibor: Senki nem mondhatja meg meg többé, hogy ki része, és ki nem része a nemzetnek

közélet Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere, mély és erős üzenetet közölt a közösségi médiában Március 15-e, a magyar forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A polgármester posztja nem csupán egy emlékeztető a 1848-as események fontosságáról, hanem egy aktuális, a mai korhoz szóló üzenet is, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a nemzeti összetartozás és a szabadság iránti vágy még mindig központi szerepet tölt be a magyar társadalomban.

Déri Tibor szavai reflektálnak a múlt eseményeire, miközben hangsúlyozzák a jelen kihívásait. A polgármester felidézi, hogy 1848. március 15-én merész kérdés fogalmazódott meg: „Mit kíván a magyar nemzet?” Ezzel a kérdéssel egy forradalmi eszme született meg, amely nem csak a nemesség vagy az előjogok birtokosai számára szólt, hanem minden magyar polgár számára, a szegényektől a munkásosztályig.

A polgármester üzenete kiemeli, hogy a magyar nemzet eszméje az egyenlőségen és közösségen alapul, ahol senki sem zárható ki a nemzeti közösségből származása, társadalmi rangja vagy bármilyen egyéb jellemzője miatt. Déri Tibor arra is emlékeztet, hogy a mai korban, amikor újra és újra felmerülnek kérdések a nemzeti identitás és a „valódi” magyarság kapcsán, fontos megemlékezni arról, hogy a nemzet minden tagja egyenlő és mindenkié a jog, hogy beleszóljon az ország sorsának alakításába.

„A mai kor kihívásai közepette emlékezzünk arra, hogy a nemzet mi magunk vagyunk, és senki sem mondhatja meg, hogy ki a „valódi” magyar. A szabadság és az egyenlőség eszméi, amelyeket 1848-ban hirdettünk, ma is ugyanolyan relevánsak, mint akkor” – mondta Déri Tibor.

A polgármester üzenete záróakkordjaként a magyar szabadság és a haza szeretetének ünneplésére szólít fel, amely az üzenet szerint minden magyar polgár közös felelőssége és öröme.

Ez az üzenet nem csak egy tiszteletadás a múlt hősei előtt, hanem egy erős emlékeztető arra, hogy a nemzeti összetartozás, a szabadság iránti törekvés, és az egyenlőség ma is olyan alapvető értékek, amelyek mentén a magyar társadalomnak együtt kell haladnia a jövőbe.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük