Breaking news: megint éppen a fideszes Wintermantel Zsolt lát mutyit ott, ahol nincs is

Újpest

Tudjuk, a jövővel kell foglalkoznunk. Tudjuk, helyre kell hozni sok mindent Újpesten, amit Wintermantelék elrontottak.  De azt mégsem lehet válasz nélkül hagyni, amikor azok vádolják az alig három hónapja működő új városvezetést mutyival, akik az elmúlt egy évtized során a korrupciót és a mutyit országosan is rendszerszintűvé tették.

„Szakértelem, vagy családi pénzosztás?” – teszi fel a tipikusan fideszes álkérdést Újpest volt polgármestere Facebook-posztjában. A kérdés akár jogos is lehetne, ha nem Wintermantel Zsolt, a bukását megemészteni azóta is képtelen újpesti expolgármester tette volna fel, akinek pártja nyíltan a korrupcióra épül, s ahol törvényt módosítanak, csak azért, hogy egy diploma nélküli lány helyettes államtitkár legyen. Nyilván 22 évesen sikerült már neki olyan tapasztalatmennyiséget felhalmoznia, hogy még törvénymódosítás árán is megérdemli a havi egymilliós fizetést.

Az újpesti Wintermantel-média most az egyik leggátlástalanabb hazai médiumra, az Origóra hivatkozva azt írja: „Szávay István volt jobbikos parlamenti képviselő felesége az újpesti önkormányzatnál kapott jól fizető állást.”

Hogy ez az állás mennyit is fizet, és Szávayné Séra Magdolna miért is alkamatlan egy egyszerű köztisztviselői állás betöltésére, arról sem az Origó, sem Wintermentel nem ír. Mint ahogy arról sem, hogy Séra Magdolna szakmai munkatárs, és nem politikai kinevezett.

Ezzel az állítással aztán végképp nem lehet mit kezdeni: „Nem csak Szávay mozog ügyesen a pénzesbödön körül, hanem a jobbikos Jakab Péter is. Egyes pletykák szerint asszisztense nagy pénzeket visz haza.”

Még a lap is pletykákra hivatkozik, de tényt, hát azt egyetlent sem közöl. Ez már az az ismerős „profi” újságírás, amelyet megszokhattunk a sajtóperek tucatjait elveszítő Origótól. 

Szávay István reagálásában ezt írja: „Feleségem két diplomával, két idegennyelv-tudással, szociolingvisztikai területen szerzett doktori fokoattal, valamint közel hét év felsőoktatási munkaviszonnyal rendelkezik.Kitartó, kemény munkával végezte tanulmányait és szerezte meg tudományos fokozatát. Éveken át dolgozott a brutális elvonások, a tudás- és tudományellenesség, valamint a teljességgel elhibázott oktatáspolitika miatt nyomorgó felsőoktatásban, amely a felsorolt okokból kifolyólag a tehetséges fiatalok legtöbbje számára ma messze nem tud megfelelő lehetőségeket nyújtani. Számára sem tudott. Ezért munkába visszatérő kisgyermekes édesanyaként úgy döntött, hogy elfogadja azt az állásajánlatot, amire képzettsége, valamint közigazgatási és hivatali munkatapasztalata alapján felkérték. Bérezését pedig köztisztviselőként a törvényben meghatározott keretek szerint állapították meg.”

Rádásul az Origo felemlegeti Mihályi Gergő, Németh Angéla XV. kerületi polgármester fiának külső bizottsági tagságába, elfelejtve megemlíteni, hogy a közéletben évek óta dolgozó fiatal politikus lemondott havi 130 ezres tiszteletdíjáról, s azt minden hónapban jótékonysági célokra ajánlja fel, amiről a közösségi médiában tájékoztatja is a közvéleményt.

Mennyit is ajánlott fel eddig jótékonyságra az Orbán-vő Tiborcz, 36 milliárdos vagyonából?

A bukott fideszes városvezetőt számos kommentelő vonja felelősségre, amiért éppen ő kiált mutyit, de ezek a hozzászólások véletlenül mindig eltűnnek az üzenőfaláról, bár most bemutatunk néhányat, mielőtt törölték volna…
Hát itt tartunk.

Szöveg: Újpesti Hírmondó
Fotók: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük