Nem áll ki az Újpest a DVTK elleni mérkőzésre

koronavírus sport Újpest

A fővárosi klub szerdai közleménye szerint, bár a csapatot már az előző, MTK elleni mérkőzésen is alaposan megtizedelte a koronavírus-járvány, akkor még eleget tettek a kiállási kötelezettségüknek annak ellenére, hogy a 25 fős keretből csak hét labdarúgóra számíthattak.

Azóta a helyzet tovább súlyosbodott, és már csak két, negatív teszttel rendelkező játékosa maradt az együttesnek, ráadásul a múlt vasárnapi mérkőzésre az U19-es csapatból felhozott játékosok közül is többen pozitív tesztet produkáltak.

Mint írják, a fenti körülmények ismeretében kérték a pénteki mérkőzés elhalasztását, amihez azonban a miskolciak nem járultak hozzá. „Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az ÚjpestFC  elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet” – írják a fővárosiak állásfoglalásukban.

Hozzáteszik: figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, a vezetőség úgy határozott, nem állnak ki pénteken a DVTK ellen. „Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni” – áll a közleményben.

A hétvégén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a három pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét” – fogalmaz a klub a közleményben.

Az Újpest a kérelmet eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetséghez is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük