Minden ok nélkül belekötött és megütött egy nőt három fiatal a 3-as villamoson

rendőrség

Vádat emelt az ügyészség azzal a 14 éves fiúval és tizenéves társaival, akik inzultáltak egy fiatalt az Örs vezér tere felé közlekedő 3-as villamoson. A fiú megütötte a lányt, akit lökdöstek és fenyegettek a támadók, miután leszállt, írja az ügyészség.

A 14 éves fiú és a társai, egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyermekkorú lány, másfél évvel ezelőtt Zuglóban szállt fel az Örs vezér tere felé közlekedő villamosra. A járművön utazott a fiatal nő is. A fiatalok odamentek a nőhöz, és körbevették. Vele szemben a fiatalkorú lány ült le, aki feltette a lábát a nő ülésére. A másik lány ezután a társa ülésre feltett cipőjének a talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával.

A fiatal nő ekkor felállt, és el akart menni, de fiú kitette elé a lábát. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot is tett az elkövető felé. A fiú ekkor felállt, az áldozata után lépett, és ököllel arcon ütötte, miközben társai káromkodva szidalmazták. Az ütés erejétől a nőnek vérezni kezdett a szája, és leesett a szemüvege.

A megtámadott nő a következő megállónál leszállt, de a három fiatal követte, lökdöste és fenyegette. Amikor utolérték a nőt, akkor azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A nő próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, mindhárman körbevették, majd az egyikük meglökte, amitől a nő a bokorba esett.

A nő az erőszakos fellépéstől megijedt, ezért inkább letérdelt előttük. Ezután a fiú és társai távoztak a helyszínről.

Az ügyészség próbára bocsátást kért a 14 éves fiúra csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuk az életkora miatt nem büntethető.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük