Három, Újpesten elfogott kokainkereskedő ellen emeltek vádat

rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz három férfival szemben, akik jelentős mennyiségű kokainnal kereskedtek.

Egy 52 éves férfi – aki házi őrizet alatt állt otthonában, mivel jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt büntetőeljárás folyt ellene – 2017 őszén megbízta barátját, hogy segítsen neki nagyobb mennyiségű kokaint vásárolni. A barát egy díleren keresztül nagy tételben kokaint rendelt egy 47 éves férfitől.

A megállapodás szerint 2017 októberétől 2018 januárjáig a férfi a 47 éves vádlottól kokaint vásárolt, amelyből saját részre rendszeresen kivett egy adagot, és azt koffeinnel pótolta, majd a baráton keresztül a házi őrizetben lévő 52 éves férfinak adta tovább összesen 21 ezer euróért.

2018 februárjában a férfi jelentős mennyiségű kokaint vitt a XIII. kerületi tartózkodási helyéről Budakalászra, amikor Újpesten gépkocsijával megállították és elfogták a rendőrök. Őt emiatt külön büntetőeljárásban már 5 év börtönre ítélték.

A Fővárosi Főügyészség a terjesztési lánc további három résztvevőjét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetést, mellette pénzbüntetést, valamint – a más ügyben kiszabott 7 éves büntetését töltő 47 éves férfival szemben – vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük