Hajnal Miklós: Ne fogadja el Áder János a neki felkínált luxusingatlant!

politika

Hajnal Miklós, Hegyvidék és Bel-Buda momentumos országgyűlési képviselője, Facebookon jelentette be, hogy felszólította Áder Jánost, hogy a jelenlegi magyar gazdasági helyzetre való tekintettel, utasítsa vissza azt az állami luxusvillát, amit a magyar adófizetők pénzéből kapna.

„Noha három ingatlannal is rendelkezik vagyonnyilatkozata szerint Áder János, leköszönő köztársasági elnök, egy új építésű, 720 négyzetméteres, liftes villát is kap az államtól nyugdíjas éveire itt a Hegyvidéken, a Normafától másfél kilométerre.” – számolt be róla Hajnal Miklós

A Momentum politikusa szerint ebben a gazdasági helyzetben Áder Jánosnak is úgy kellene cselekednie, mint ahogyan elődje – Schmidt Pál – tette és vissza kellene utasítania az ingatlant. Miközben Magyarország egy súlyos gazdasági válságban van, kevés nagyobb pofátlanság van annál, mint suttyomban kijátszani az adőfizetők közös vagyonát nyugdíjba készülő pártkatonáknak. 10 évvel ezelőtt egyébként az éppen a köztársasági elnöki székéről lemondó Schmitt Pál “az ország gazdasági helyzetére tekintettel” úgy döntött, hogy nem kér állami lakást. A magyar embereket sújtó rekordinfláció és gazdasági válság idején Áder Jánosnak is ugyanezt kellene tennie. A kérdés csak az, hogy van-e Áder Jánosban annyi gerinc, mint Schmitt Pálban? Vagy annyi sincsen?”

Hajnal Miklós felhívta arra is a figyelmet, hogy az újépítésű luxusvilla miatt felülbírálták az aktuális építési szabályokat az övezetben: „A Normafa Park kiemelt nemzetgazdasági beruházásra hivatkozva a beépíthetőséget 15-ről 20 százalékra emelték, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig 65-ről 60 százalékra csökkentették.”

Mint az érintett választókerület megválasztott országgyűlési képviselője, a mai napon ezért levelet írtam Áder Jánosnak, hogy utasítsa vissza a neki kiutalt luxusingatlant, ahogy azt elődje, a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál is tette tíz évvel ezelőtt!” – zárta mondandóját Hajnal Miklós.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük