Két „börtönkérdést” már ismerünk a kormány legújabb nemzeti konzultációjából

nemzeti konzultáció politika

Mindkét kérdés a „börtönbizniszre” vonatkozik a nemzeti konzultáció kérdőívén – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, ez a téma azért került be a nemzeti konzultációba, mert elítélt bűnözők eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, és ez csak eddig 8,5 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Hozzátette, a kormány azt a kérdést teszi fel:

támogatják vagy ellenzik a magyarok az ilyen kártérítési perek lehetőségét.

Az államtitkár felhívta a figyelmet: a „börtönbiznisz” másik fontos vonatkozása, hogy a megítélt kártérítési pénzeknek csak egy kis része jut el a bűncselekmények áldozataihoz.

Azt a kérdést is felteszik, hogy

az ilyen kártérítési pénzeket az elítéltek kapják meg, vagy biztosítani kell, hogy az áldozatokhoz jusson el.

Dömötör Csaba azt mondta, a kormánynak van álláspontja ezekben a kérdésekben, de „a külföldről pénzelt szervezetek” mást képviselnek, ezért is tartják fontosnak, hogy minél többen elmondják a véleményüket.

Mostantól kezdve témakörönként ismertetik a nemzeti konzultáció kérdéseit, a további kérdésekkel a napokban jelentkeznek.

Számos szervezet jelezte, hogy ezek a kérdések érvényes bírói ítéletek ellen irányulnak, s ezzel még jobban feszegetik a jogállamiság kereteit, ráadásul a kormány a konzultációval új bűnbakként a romák ellen kezdi hergelni a lakosságot.

Forrás: Újpesti Hírmondó, 24.hu
Fotó: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük