Lengyel védelmi miniszter: Készülünk a háborúra Oroszországgal

Külföld

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter egy interjúban arról beszélt, hogy országának sürgősen fel kell készülnie egy lehetséges orosz támadásra. – írja az Index.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a Super Express nevű lapnak adott interjút hétfőn, amelyben az is szóba került, felkészültek-e arra az eshetőségre, hogy Oroszország legyőzi Ukrajnát, és utána támadást indít Lengyelország ellen is.

Minden forgatókönyvvel számolok, és a legrosszabbakat veszem a legkomolyabban. Ez a feladata egy védelmi miniszternek abban a helyzetben, amelyben ma vagyunk. – válaszolta a védelmi miniszter, hozzátéve, nem „ok nélkül” mondja mindezt, hanem alapos mérlegelés után. 

Kitért arra is, hogy a lengyel védelmi minisztérium már konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy felkészüljön egy lehetséges orosz támadásra, például elkezdték felülvizsgálni azt, hogy mely területeken kellene javítani a hadsereg ellátását. Mint mondta, a nagyszabású fegyverbeszerzések fontosak, de ugyanilyen mértékben oda kell figyelni arra is, hogy minden egyes katonának mindig megfelelő felszerelése legyen. Végül megerősítette, hogy Lengyelország fontos szerepet akar játszani az Európai Unió közös védelmében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük