Erős ukrán kritika Kijevből: Magyarország segíti Putyint

Külföld

Az ukrán külügyminisztérium szerint Magyarország segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni agresszió folytatásában.

„Magyarország segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni agresszió folytatásában” – olvasható az ukrán külügyminisztérium közleményében, amelyet Oleg Nyikolenko, a minisztérium szóvivője tett közzé.

A magyar kormánypárt választási kampánya a magyarok megfélemlítésén alapult azzal a fenyegetéssel, hogy az orosz háború Magyarország területére is kiterjed. – – hangsúlyozta Nyikolenko.

A magyar vezetés nem akarja elismerni Oroszország tagadhatatlan felelősségét a Bucsában, Irpinyben, Hosztomelben és más településeken elkövetett atrocitásokért, ami azt jelenti, hogy tudatosan erősítik Oroszországban a büntetlenség érzését, és újabb atrocitások elkövetésére ösztönzik az ukránokkal szemben. – olvasható a nyilatkozatban.

Hozzátette: ebbe a kategóriába tartoznak a magyar vezetés nyilatkozatai arról, hogy készek rubelben fizetni az orosz gázért. Az ukrán külügyminisztérium szerint a gáz rubelben történő fizetése Oroszország azon tervéhez tartozik, hogy megmentse az orosz gazdaságot a nemzetközi szankciókkal szemben. „Az orosz katonai gépezetnek erőforrásokra van szüksége az Ukrajna elleni háború folytatásához” – mondta Nyikolenko, aki szerint – abban az esetben, ha a gázért ezek után rubelben fizetnek az Európai Unió országai – meg is kapja.

Szerintük ha Magyarország valóban segíteni akar a háború befejezésében, a következőképpen teheti meg:

  • hagyja abba az egység rombolását az Európai Unióban,
  • támogassa az új oroszellenes szankciókat,
  • katonai segítséget nyújtson Ukrajnának,
  • és ne teremtsen további forrásokat az orosz hadigépezet számára.

Forrás: Index.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük