Sportcsarnok igen, parkolóhely nem lesz a lakótelep közepén

közösség Újpest

A 2018.december 13-i közmeghallgatáson a Momentum Mozgalom újpesti alelnöke, Molnár Tibor a Káposztásmegyer 1-en a Lakkozó utca 1-5. sz. alatt épülő kosárlabdacsarnokkal kapcsolatban kereste meg az Önkormányzatot. A kérdéseire kapott válaszokkal kapcsolatban megkerestük a korábbi országgyűlési képviselőjelöltet, aki az alábbiakról tájékoztatott minket: „a csarnokról 5 kérdést tettem fel, ezeket még kiegészítettem a rendelkezésre álló 2 percben. A Waldorf iskola (korábban Szőnyi István, előtte Lakkozó utcai Általános Iskola) tornatermét az UTE ifi röplabdacsapata használja. Hétköznap este, de van, hogy hétvégén is tele a környék autókkal. Hozzák a gyerekeket edzésre, várnak rájuk az autókban. A környék egyébként lakó-pihenő övezetként van besorolva a KRESZ szerint, tehát nem is hajthatnának be autóval. Az építkezésre tartó teherautók, kamionok megrongálták már az úttestet.” Molnár hozzátette, hogy „az Önkormányzat álláspontja nagyon érdekelt, és majdnem mindenre választ is kaptam, de sajnos az derült ki, hogy az Önkormányzatnak semmi köze az építkezéshez, nem igazán vannak képben arról, hogy mi folyik itt a környéken. Senkit nem tájékoztattak és nem is kérdeztek meg a szomszédos épületekből.

A legabszurdabb dolog viszont már a közmeghallgatáson történt, amikor is dr. Molnár Szabolcs alpolgármester elmondta: nem kell parkolóhelyet létesítenie a sportcsarnoknak, mert az iskolához tartozik, ott viszont nem épül új tanterem. Erre nem lehet mit mondani – mondta el Molnár. Azt azért hozzátette az alpolgármester, hogy az elmondásaim alapján „elképzelhető és valószínűsíthetőa parkolási probléma, később megvizsgálják az esetet.

Nagy szerencséje egyébként az építtetőnek, hogy az Ügető és Lakkozó utcai épület közti „Székelykaput” az Önkormányzat korábban annak rossz állapota miatt lebonttatta, mert a most erre járó betonkeverők nem fértek volna el alatta. De így nyugodtan tudnak bejárni az építkezésre.

 

A feltett kérdések és az azokra kapott válaszok tömören:

Mikor és milyen formában fogják helyreállítani a megrongálódott útburkolatot, melyet egyértelműen nem az azon közlekedő autók tettek tönkre, hanem a 20-30 tonnát is meghaladó össztömegű teherautók?

– A kivitelező az építtetővel kötött szerződés alapján köteles az általa okozott károkat helyreállítani. Felveszik a kapcsolatot a kivitelezővel és behajtják rajta az okozott kárt.

A Kosárlabda csarnok következtében felmerülő parkolási igény miatt hány parkolóhelyet létesítetett, illetve köteles létesíteni a sportcsarnok építtetője?

– Az építkezés magánberuházás. A Gold Boys Sportegyesület az építtető. A telek részben önkormányzati tulajdonban van, ezért a Fővárosi Kormányhivatal 5. kerületi Hivatala folytatta le az eljárását. Tekintettel arra, hogy ez egy iskola, az építési hatóság az OTÉK 4. számú mellékletét vette figyelembe, mely szerint a parkolóhelyek száma a tantermek négyzetméterétől függ. Mivel ez a szám nem nő, ezért nem szükséges új parkolóhelyet létesíteniük.

A megnövekvő forgalmat mely utcákon tervezik elvezetni?

Nem került megválaszolásra.

Milyen intézkedéseket tett, illetve tesz az Önkormányzat annak érdekében, hogy biztosítva legyen a biztonságos közlekedés és az élhető környezet a sportcsarnok közvetlen környezetében az üzemelés megkezdése után?

Nem került megválaszolásra.

Hol és milyen formában értesítették a környékbelieket az építkezésről, kikérték-e a véleményüket ezzel kapcsolatban?

Az Önkormányzatnak nincs információja arról, hogy tájékoztatott volna valakit az építtető illetve a kivitelező. Az Önkormányzat ezt nem tette meg, nem is az ő feladata.

Címke:

1 thought on “Sportcsarnok igen, parkolóhely nem lesz a lakótelep közepén

  1. Visszajelzés: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük