Egyre több gép indul Ferihegyről

Budapest Közlekedés

Múlt hét pénteken felszálltak az első újraindított járatok a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről, hétfőn már 12 járat indul. Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában elmondta, hogy

A JÁRVÁNY ELŐTT NAPONTA 300-350 REPÜLŐGÉP SZÁLLT LE ÉS FEL A REPÜLŐTÉREN, KÖRÜLBELÜL 40-45 EZER UTASSAL, EZ ÁPRILISBAN 2-5 JÁRATRA ÉS 150-200 UTASRA CSÖKKENT.

A hétfői járatok még alacsony kihasználtság mellett indulnak el, de ebben is látható némi emelkedés. A repülési feltételek változatlanok: az utasoktól azt kérik, hogy egyedül és maszkban lépjenek be a terminál területére, kézfertőtlenítőt biztosítanak a helyszínen. Kérik továbbá, hogy az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladást használják.

Az egymástól való helyes távolságot matricák jelzik a repülőtéren, és a terminálon is csak minden második széket lehet használni. A repülőtér nem zárt be az elmúlt hónapokban, viszont utasai 99 százalékát elvesztette; az előrejelzések szerint fokozatosan, de nagyon lassan áll majd vissza az utasszám a járvány előtti szintre.

Tavaly 16,2 millió utas fordult meg a repülőtéren, az idén 17 millióra számítottak, de várhatóan csak 10-11 millió lesz. A tavalyi utasszámot valószínűleg csak 2022-ben érhetik el.

Forrás: MTI
Fotó: Index.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük