Csoportosan mehetnek csődbe a fapados járatok a járvány után

gazdaság koronavírus Közlekedés

50 százalékkal kellene emelni a repülőjegyek árait, ha a kötelező távolságtartás miatt minden harmadik ülés üresen maradna. Erre figyelmeztette a világot Alexandre de Juniac, a légitársaságok nemzetközi szervezetének, az IATA-nak a vezérigazgatója. 

A szervezet aggodalommal figyeli, hogy a kormányok arra akarják késztetni a légitársaságokat: hagyjanak üresen egy ülést két utas között.

Vagyis hiába csökkennek az üzemanyagárak, a fapados társaságok tömegesen juthatnak csődbe.

A IATA szerint a belföldi légiforgalom 70 százalékkal csökkent a járvány miatt, a nemzetközi pedig gyakorlatilag leállt. Az újraindulás lassú lesz. Vietnam, amely sikeresen menedzselte a korona vírus válságot, csütörtökön akarja újraindítani belföldi járatait – írja a Guardian. Amely felhívja a figyelmet a kínai példára: amikor ott februárban fokozatosan újraindult a légiforgalom, szinte mindenki arra számított, hogy hamarosan eléri a válság előtti szintet , de csalódniuk kellett, a forgalom megállt a korábbi 40 százalékán.

A magyarázatot a pekingi China Daily adta meg. Egyrészt a kínai gazdaság még egyáltalán nem indult be teljes erővel. Másrészt a járvány felértékelte a távmunkát és a távoktatást, amely sok utazást feleslegessé tett.

Forrás és fotó: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük