Megújul az István út és a Pozsonyi utca, várhatóan 2024-ben kezdődik a munka

Közlekedés Újpest

Az autóval, a gyalog és a kerékpárral közlekedőknek is kedvez Újpesten az István út és a Pozsonyi utca felújítása. A munka során teljesen megújulhat az útpálya burkolata, valamint gyors és biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöhetnek létre. A BKK március 27-én megkötötte a szerződést a tervezővel, a kiviteli tervek várhatóan 9 hónap múlva készülnek el.

A Görgey Artúr utcától délre, egészen a kerülethatárig mintegy 1,8 kilométer útszakasz rekonstrukcióját végzi el a Budapesti Közlekedési Központ. Ha a szükséges forrás a rendelkezésre áll, a kivitelezés 2024 második felében indulhat.

A BKK az útburkolaton kívül gyalogosfelületeket és utcakereszteződéseket is felújít, írják.

A projekt része

  • a Tél utcai csomópont és a Király utcai kereszteződés korszerűsítése, valamint
  • busz- és kerékpársáv kijelölése a Petőfi utca és a Munkásotthon utca között.

Hangsúlyos szerepet kap az akadálymentesítés. A munkák során a BKK – ahol indokolt – kicseréli és áthelyezi a buszmegállók utasváróit, valamint új zöldfelületeket is kialakít.

A BKK célja, hogy Újpest-központ érintésével közvetlen kerékpáros kapcsolatot biztosítson a már elkészült Görgey Artúr utca felől a Berda József utcán keresztül a Mártírok útja és a megújult Göncöl utca felé. A felújítással új, közvetlen kerékpáros-kapcsolat jöhet létre Káposztásmegyer és a Tanoda téri iskolák között, könnyebbé válhat Újpestről Angyalföld, valamint a belváros megközelítése.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük