Dübörög a kampány, Wintermantel vagy amnéziás, vagy szimplán hangulatot kelt

közélet Újpest

Kedves Olvasónk, ahogy már korábban összefoglalva írtunk róla, Wintermantel Zsolt, helyi Fidesz-vezető és csatlósai, élükön Ozsváth Kálmánnal, bedurrantották a jövő évi önkormányzati választás kampányát. Bajban vannak, a mérések azt bizonyítják, az újpestiek elégedettek a mostani városvezetéssel, nem akarnak váltást.

Most egy káposztásmegyeri beépítésre szánt területtel kapcsolatban állítottak valótlanságokat úgy, hogy a terület értékesítése és a szabályozási tervek megalkotása is Wintermantel Zsolt polgármesterségéhez fűződik. Az előbbi még 2017-ben, az utóbbi 2019 év elején történt.

Ahogy az Újpesti Szemle is beszámolt, az Íves úti építési telkek 2017. márciusáig önkormányzati tulajdonban voltak. Ezen ingatlanok ekkor, Wintermantel Zsolt polgármestersége alatt kerültek magántulajdonba. Majd később, 2019-ben szintén Wintermantel Zsolt előterjesztésére került biztosításra az építési telkek beépíthetősége. Fontos megjegyezni – idézi fel a lap –, hogy

míg Wintermantel Zsolt igennel szavazott, addig Trippon Norbert nemmel szavazott az előterjesztésére. A magántulajdonba kerülés és az előterjesztés elfogadása után már nyilvánvalóan nem zöldterületről, hanem építési telekről beszélünk

– hangsúlyozta az Újpesti Szemle.

Hozzátették, figyelemreméltó, hogy pont azok az Újpesten csak „favágók”-nak becézett fideszes hangulatkeltők beszélnek brutális beépítésekről, akik többek között eladták a Szülőotthon kertjét, hogy ott intenzív beépítést lehetővé téve egy rendkívüli méretű társasházat építhessenek; vagy éppen kivágták volna az újpestiek által szeretett Farkas-erdő egy részét, hogy íjászcsarnokot építhessenek oda szintén elképesztő faírtás mellett. De megemlíthető még a lap szerint a Sándor István utcai vagy éppen a Csíksomlyó utcai beruházásokat megelőző pusztítások is.

Nem csoda tehát, hogy a fák és a zöldterületek újpesti ellenségei minden gátlástalan eszközüket bevetik az előttünk álló időszakban. Wintermantel Zsolt és csatlósai nem riadnak vissza, hogy valótlanságokat állítva próbálják mocskolni a jelenlegi városvezetést, hiszen ha nyerni nem tudnak, akkor inkább romboljanak – ezt tűzték a zászlójukra.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük