Új minisztériumot hoz létre az Orbán-kormány

közélet

2024. január 1. napjától Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal – olvasható a parlament honlapján, azaz új minisztérium jön létre jövőre. – írja a 24.hu.

Navracsics Tibor és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvénytervezet szerint “az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül”. Az új tárcát Navracsics Tibor vezetheti. Az új minisztérium “a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre”. – olvasható a cikkben.

Októberi hír volt, hogy tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója, erről beszélt Navracsics Tibor az atv.hu megkeresésére. A Magyar Hang írt róla, hogy kormányátalakítás várható az év végén, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat, és ezt ő most nem cáfolta. – írja a portál.

Navracsics Tibor jelenleg területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik. – ismerteti a szerző.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük